Over ons

Onze kennel ‘My Irish Pride’ bestaat sinds 2005, toen het eerste nest werd geboren.

Sinds 1985 woon ik samen met Ierse Setters. Het begon allemaal met een pup van de kennel ‘Bloom from Northfield’ (Shannon). Toen we later meer Ierse Setters over de vloer kregen (Utah), kwam de wens om zelf een keer een nestje te gaan fokken. Dit hebben we in 2005 mogen beleven met een nestje van Bright Utah Obvious Red en Lovely Jason from Askeaton. Er werden maar liefst 12 pups geboren. Dit was een hele leuke ervaring en alle pups hebben een goed thuis gekregen. We hebben een teefje gehouden, Aira. Daarna zijn er nog twee teven bij ons komen wonen van de kennel 'Grasbroekerhof' (Engla en Luna). Van Aira hebben wij in maart 2016 afscheid moeten nemen.

Sinds 1995 hebben wij ook Ruwhaar Dwergteckels in huis. Eerst twee lieve broertjes, Jasper en Joris, die samen een mooi lang leven bij ons hebben gehad. Daarna kwamen Janneke en Aafje bij ons. Van Aafjes eerste nestje (2014) hebben wij een teefje gehouden, Doortje. In 2016 kreeg Aafje haar tweede nestje. Janneke is overleden in januari 2018. Ze was bijna 14 jaar oud. Doortje kreeg haar eerste nestje in februari 2018, daarvan bleef teefje Fien bij ons. In november 2018 is Bibi uit 't Voortse Huys bij ons komen wonen.

Wij fokken de honden puur uit liefhebberij, en hebben slechts af en toe een nestje. Onze honden leven bij ons in huis en alle pups groeien ook in huis op. Wij besteden veel tijd aan het socialiseren van de pups, zodat zij stabiele honden zijn tegen de tijd dat zij naar een nieuw baasje gaan.

Naast een goede socialisatie vinden wij gezondheid erg belangrijk.